ЗСУ стримують наступ ворога на Куп'янському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовослужбовець ЗСУ, майор 103 бригади ТрО Олександр Ганущин заявив, що російські військові намагаються створити для себе можливість перекидання резервів з-під Бахмута на Куп'янський напрямок.

"На Лимансько-Куп'янському напрямку росіяни перебувають вже тривалий час. Вони ніколи не полишали планів спробувати просунутися з півночі на південь вздовж лівого берега річки Оскіл. Росіяни завжди робили спроби з Кремінної через ліси покращити своє становище й пробитися до Лиману. Російські воєначальники намагалися малювати стрілки, як вийти від лівого берега річки Оскіл й замкнути водою свої позиції до Сіверського Дінця. Просунулися вони небагато, але вони дійсно загрожують ЗСУ проблемами у разі того, якщо їм вдасться прорвати десь нашу лінію оборони", - розповів Ганущин в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військовими, своїм наступом на Куп'янськ загарбники намагаються прикрити свої невдачі на півдні.

Відео дня

"З одного боку росіяни намагаються створити можливість перекидання резервів з-під Бахмута саме на Куп'янський напрямок, з другого боку прикрити свої невдачі на півдні. Мовляв, українці наступають на півдні, а ми будемо наступати зі сходу на захід", - додав Ганущин.

Війна в Україні - Куп'янський напрямок

Як раніше повідомляв УНІАН, наразі ведуться важкі бої за населений пункт Старомайорське, однак перевага на українському боці.

Росіяни вже перекинули на Куп'янський напрямок додаткові сили, ворог намагається перехопити ініціативу. Вже декілька тижнів поспіль противник намагається прорвати оборону ЗСУ.

Сили оборони України ліквідували ще 470 російських загарбників, загальні втрати з початку повномасштабного вторгнення склали 239 тис. 480 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: