Військовий "Студент" розповів про ситуацію під Авдіївкою / скріншот з відео УНІАН

Російські окупанти не припиняють атакувати позиції українських захисників на Донеччині, проте і техніки, і людського ресурсу для "мʼясних штурмів" у ворога вже менше. Про це розповів журналісту УНІАН командир танкового підрозділу військової частини на Донецькому напрямку із позивним "Студент" перед його бойовим виходом під Авдіївку.

За словами військового, лише за вчора в районі населених пунктів Первомайське та Піски було більше 8 штурмів з 6 ранку до 6-7 вечора. Після завершення цих штурмів противник хотів завести піхоту до населеного пункту та забрати звідти своїх поранених та вбитих. Проте мети окупанти не досягли – українські захисники відбили цю атаку.

"У них уже і техніки менше, і людського ресурсу для "м'ясного штурму" менше. Тепер вони більше стараються думати, але у них це слабкувато виходить. Вони задіють 1-2 одиниці техніки і близько 10-15 людей. Це постійна карусель – вони запускають 2-3 одиниці техніки і 10-15 людей, поступово вони йдуть. Деякі військовослужбовці з сторони противника йдуть в атаку без бронежилетів, касок і зброї. Як ми зрозуміли, у них задум один – підбігти, закинути вибухівку і, за можливості, підірвати її. Якщо не виходить, якщо противник не доходить до цієї цілі – він вмирає. Або вбивають свої, або чужі. Бувало таке, що добігали, кидали близько до цілі. Щоб вони закидали в ціль – жодного разу не було підриву, особисто я не бачив", – розповів "Студент".

Війна в Україні: що відбувається на передовій

За 3 лютого на фронті відбулося 45 бойових зіткнень із противником, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ. Тільки на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили понад 20 атак з боку ворога. 

Тим часом ракетні війська накрили район з окупантами – серед знищеного згадується артилерійський засіб противника. Авіація Сил оборони вдарила по 12 районах дислокації військ ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: