Наразі Генштаб не підтвердив інформації про захоплення росіянами селища Очеретине / фото Окремий батальйон Вовки Да Вінчі

Військовий оглядач Денис Попович розповів, яка наразі ситуація на Покровському напрямку, зокрема біля населеного пункту Очеретине. За його словами, ЗСУ поступово відходять від своїх позицій. 

"На захід від Авдіївки просідає трошки лінія оборони. Там комплекс [факторів], які це спричиняють. Не лише те, що не побудували заздалегідь фортифікацію, там і нестача боєприпасів, людей, перевага [РФ] у повітрі. Усе разом грає свою роль у тому, що поступово українська армія відходить з позицій", - зазначив він в ефірі Radio NV.

За даними DeepState, російські окупанти захопили розташоване на південь від Очеретиного село Бердичі. 

Відео дня

"Вона не підтверджена Генеральним штабом, але ця інформація є, її не можна ігнорувати. Відповідно, ситуація ускладнюється на Покровському напрямку", - пояснив Попович.

Військовий експерт каже, що причиною цього є затримка військової допомоги від США. 

"Варто визнати, що розрахунок ворога на те, що його наступ буде успішним у ситуації, коли боєприпасів нам не вистачає, справдився. І якби зараз не було перспективи, що ми ці боєприпаси отримаємо від США, у ситуації, коли була на паузі [допомога], зволікання з постачанням, було б зовсім сумно", - підкреслив Попович.

Яка зараз ситуація в Очеретиному

За інформацією Deep State, російські загарбники захопили 80% селища. Також противник окупував Бердичі та просунувся у Кислівці. Крім того, наразі бої тривають у Красногорівці та Новокалиновому.

Водночас видання Business Insider повідомило, що помилка українських військових дозволила армії РФ просунутися й захопити значні частини селища Очеретине без опору.

У виданні вказали на помилку щодо ротації за участю української 47-ї механізованої бригади та 115-ї механізованої бригади на сході від населеного пункту. Проте коли 47-ма відступила, російська 30-та мотострілецька бригада атакувала.

Своєю чергою речник 115-ї бригади Вадим Чорний заявив для Financial Times, що ці звинувачення "не відповідають дійсності", адже підрозділ "не відмовився від своїх позицій".

Вас також можуть зацікавити новини: