Зеленський попередив, що цієї зими загарбники можуть продовжити завдавати ударів по енергетичних об'єктах / скриншот

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що цієї зими російські загарбники можуть продовжити завдавати ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Про це глава держави сказав у зверненні до українців за підсумками засідання Конгресу місцевих та регіональних влад України в Івано-Франківську.

"Російська агресія зазнала банкрутства на полі бою. Сьогодні вже 522 день як триває так звана "спеціальна воєнна операція", яку російське керівництво розраховувало на тиждень-два. Україна стає міцніше. Поступово війна повертається на територію Росії, до її символічних центрів та військових баз. І це неминучий природній та абсолютно справедливий процес", - наголосив Зеленський.

"Але маємо бути свідомі, що як і минулого року, так і цієї зими російські терористи ще можуть бити по нашій енергетиці. По критичних об'єктах. Сьогодні ми обговорили із громадами поточний стан підготовки усіх можливих сценаріїв", - підкреслив президент.

Також глава держави повідомив, що сьогодні було обговорено питання термінової відбудови, у тому числі енергетики і різних систем забезпечення життя в громадах.

"Одеса і наші південні регіони. Харків. Регіони заходу нашої держави. Прикордонні північні області. Дуже важливо, щоб місцева влада по всій країні саме зараз влітку і у вересні була максимально активною в усьому, що треба зробити до холодних місяців року", - сказав Зеленський.

Нові вакетні удари РФ - прогноз

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Роман Світан висловив думку, що чергова нічна російська атака у ніч 13 липня іранськими дронами-камікадзе може вказувати на те, що росіяни перейшли у режим накопичення ракет, кількість яких істотно зменшилася. Потім ці накопичені запаси вони можуть почати використовувати для повторних обстрілів енергетичної інфраструктури взимку.

Вас також можуть зацікавити новини: