В Україні спостерігається спад бойової активності, зазначив Жданов / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Найближчими тижнями до кінця листопада практично на всіх напрямках фронту в Україні буде вестися позиційна війна, наразі спостерігається спад бойової активності.

Такий прогноз зробив військовий експерт Олег Жданов, зазначивши, що обидві сторони зараз зайняті тим, що накопичують резерви.

"У найближчий місяць у нас буде позиційна війна. Десь ми потихеньку просуваємося, наприклад, на Херсонському напрямку. Наскільки ми можемо просунутися, сказати важко. Але тим не менш, ми намагаємося тиснути на російські війська, видавлювати їх з правого берега Дніпра. На мій погляд, ця тенденція продовжиться. На Харківському напрямку ми в основному переходимо до оборони. Все впирається в резерви техніки та озброєння... На Донецькому напрямку у нас йде жорстка оборона, ні про який рух вперед найближчим часом мови не йде", – спрогнозував експерт.

Відео дня

За його словами, головний камінь спотикання – нестача техніки та озброєння у ЗСУ:

"Як тільки у нас з'явиться необхідна кількість техніки для формування резерву, тоді будемо обговорювати перехід у контрнаступ. Поки йде спад бойової активності".

Війна в Україні: де йдуть найжорсткіші бої

Як повідомив прес-секретар Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, епіцентр російської війни зараз біля Бахмута, Авдіївки та Вугледара. За його словами, це і ті напрямки фронту, на яких російські окупанти несуть величезні втрати.

Як повідомляв Генштаб, з початку широкомасштабного вторгнення РФ українські захисники ліквідували близько 77 тисяч 170 російських окупантів.