Українські захисники відбивають атаки військ РФ / фото 93 ОМБр Холодний Яр

На кількох напрямках фронту в Україні ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію, зупинивши просування російських військ, заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Тенденція йде до зниження бойової активності на всій лінії фронту. Я так розумію, що російське командування видихлося - немає частин і підрозділів, які свіжими в повному складі можна було б ввести в бій. Формування ударного угруповання на сьогоднішній день не визначено остаточно генеральним штабом РФ, тому що щось пішло не за планом: на Бахмутському напрямку - стабілізація фронту, на Авдіївському напрямку ми зупинили просування російських військ", - сказав він.

За його словами, фронт стабілізовано і на Куп'янському напрямку: на сьогоднішній день противник там зупинений.

Відео дня

Як припустив Жданов, не виключено, що зрештою частину сил і засобів, які РФ зараз накопичує в Бєлгородській області, буде перенаправлено на Авдіївський або Бахмутський напрямки: "Там у противника ситуація складається набагато гірше, ніж він очікував і планував".

Війна в Україні - ситуація на фронті

Нагадаємо, як повідомив Генштаб ЗСУ, за 8 травня на фронті в Україні зафіксували 121 бойове зіткнення. На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 21 атаку, а на Авдіївському - 35 атак.

Авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ за добу завдали ударів по 3 засобах протиповітряної оборони, 2 артилерійських засобах і 8 районах зосередження особового складу російських військ.

Вас також можуть зацікавити новини: