В Україні триває розв'язана Росією війна / фото Генштаб

За 8 травня на фронті в Україні зафіксували 121 бойове зіткнення, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Війна в Україні - ситуація на фронті 8 травня

Зазначається, що на "найгарячіших" напрямках фронту ситуація така:

На Сіверському і Слобожанському напрямках артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали понад 10 населених пунктів.

Відео дня

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 7 атак; під артилерійським і мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 9 атак; від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 21 атаку; під артилерійським і мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 35 атак; артилерійським і мінометним обстрілам піддалися близько 20 населених пунктів.

На Новопавлівському напрямку росіяни 6 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ; під артилерійським і мінометним вогнем окупантів опинилися понад 10 населених пунктів.

На Оріхівському напрямку війська РФ 19 разів атакували позиції ЗСУ; артилерійських і мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру витіснити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра; здійснили 1 безуспішну атаку в районі населеного пункту Кринки Херсонської області; артилерійського та мінометного обстрілу зазнало близько 20 населених пунктів.

Втрати Росії в Україні 8 травня

Повідомляється, що авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 засобах протиповітряної оборони, 2 артилерійських засобах і 8 районах зосередження особового складу російських військ.

Тим часом росіяни завдали 59 ракетних і 55 авіаційних ударів, здійснили 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ і населених пунктах.

"Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти цивільної інфраструктури, зокрема енергетика", - повідомляла в Генштабі.

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення становлять близько 477 тисяч 430 чоловік особового складу. За минулу добу українські Сили оборони знищили 970 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: