Ілля Євлаш розповів про причини російських "самообстрілів" / ​​​​​колаж УНІАН, фото wikipedia.org, кадри з відео

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

"Це може статися з ряду причин. Безпосередньо, може бути і людський фактор, і помилка пілота. Або, наприклад, помилка обслуговуючого персоналу, який безпосередньо приєднував цю бомбу", - акцентував Євлаш. 

Він додав, що також до таких випадків приводять якісь дефекти та поломки безпосередньо в самому літаку через зношеність борту.

Відео дня

"В тому числі, це може бути безпосередньо під час заходження на удар. Коли розганяється літак і скидує цей КАБ, він може в якийсь момент від’єднатися", - каже речник. 

Євлаш наголосив, що випадки, коли російські літаки скидують бомби на російській території, траплаяються досить регулярно і не є поодинокими. 

"Росіяни самі вибрали такий шлях і зараз ці бомби падають на їхні ж голови", - констатував він.

Як російська авіація бомбардує Росію

Як повідомляв УНІАН, напередодні у ЗМІ з’явилась інформація, що російський літак скинув бомбу на село в Краснодарському краї РФ. Як пише ASTRA, з посиланням на інформовані джерела, після падіння бомба вибухнула. Це сталося у російському селі Воронцовка. Росіяни замовчують такі випадки та називають "позаштатним сходженням" боєприпасу з літака.

Варто зазначити, що раніше вже були такі повідомлення  про скид російськими літаками авіаційних бомб на території РФ. Наприкінці квітня, російський літак скинув чергову авіабомбу на Бєлгородську область. За даними ЗМІ, це була 21 авіабомба, яка раптово впала на російські населені пункти за останній час або окуповані території у березні та квітні цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: