Російські окупанти брали Авдіївку 10 років заявив Подоляк/ скріншот

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зауважив, що російські окупанти брали Авдіївку 10 років. Про це він сказав у своєму виступі на Форумі "Україна. Рік 2024", зазначивши, що для Росії головне - створити враження, що вони непереможні.

"На мій погляд, найбільший фейк, фантастичний, якого більше не існує, - це те, що ви досі вірите, що Російська Федерація – велика потужна країна. Це маленька, нікчемна, ресурсно велика, територіально велика, але з точки зору впливу на сучасну цивілізацію - маленька країна. Але вони дуже потужно вкладаються, щоб, наприклад, в країнах Заходу продовжували вірити: тільки не з Росією воювати", - зауважив Подоляк.

Радник керівника ОП нагадав про те, скільки років "велика" Росія "брала" Авдіївку.

Відео дня

"Скільки вони років брали Авдіївку? Скільки? 10. 10 років війни за місто Авдіївка. Не за Париж, не за Берлін і не за Київ. І якби трішки раніше трішки більше зброї, а головне – трішки менше віри в те, що Російська Федерація – це величезна і найпотужніша країна світу, з якою треба боятися воювати, то тоді Авдіївка була б… Я скажу прямо: Санкт-Петербург можна було б перейменувати в Авдіївку. Щонайменше", - сказав він.

Подоляк додав, що не потрібно вірити в "деякі традиційні ілюзії, в які ми віримо".

"З Росією можна воювати – Україна це доводить. Росію не треба боятися – Україна це доводить", - підкреслив радник.

Крім того, він підкреслив, що Росія "технологічно вже програла цю війну".

"А для цього Україні потрібно певні інструменти", - додав представник ОП і зауважив, що Росія "вкладається в демотивацію" проти України.

Подоляк також наголосив, що Росія у її нинішньому вигляді "може існувати тільки у стані війни: будь-де, будь з ким і будь-як": "Немає різниці. Головне – це кров, яку вони хочуть пити. Це основа російської сучасної цивілізації".

Авдіївка - актуальне

Як повідомляв УНІАН, з жовтня 2023 року російські окупанти почали посилені штурми і обстріли Авдіївки. В лютому 2024 року ворогом до цього міста були стягнуті резерви, які знаходилися на інших ділянках фронту. Тому 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вирішив вивести українських воїнів з Авдіївки, аби зберегти їхні життя.

24 лютого офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зауважив, що після захоплення Авдіївки російські окупанти продовжують штурмувати українські позиції майже цілодобово.

За його словами, заяви про те, що нібито українські підрозділи тікали з Авдіївки, кидаючи все, не відповідають дійсності.

Вас також можуть зацікавити новини: