Журналісти зняли справжню артилерійську дуель на фронті (відео)

Військовий заколот у Росії аж ніяк не вплинув на ситуацію на фронті, принаймні в районі Донецька. Ворог кількість обстрілів не зменшив. Знімальній групі ТСН вдалося зняти, як відбувається справжня артилерійська дуель.

Ворожа артилерія намагалася кілька годин знищити український екіпаж системи залпового вогню "Град". Хто вийшов переможцем у протистоянні, розповів кореспондент ТСН Олександр Завгородний. 

Він показав посадку, в якій перебували під ворожим обстрілом українські бійці. Потужні 152-мм снаряди росіян "шматували" позицію. Згодом з-поміж вибухів виїхав спочатку позашляховик, а за ним - вантажівка. Вони вибралися.

Екіпаж бойової машини швидко розгорнувся на новій позиції й приготувався дати ворогу відповідь. Боєць Сергій розповідає, що "приліт" був за 100 метрів від машини, тому було ухвалено рішення передислокуватися. 

Згодом розвідка скинула на планшет командира на псевдо "Ворон" координати ворожої гармати, тієї самої, яка так наполегливо намагалася їх знищити. Кілька хвилин на підготовку - українські військові відповідають окупантам. Потім - кілька хвилин на збори й знову переїзд на нове, відносно безпечне, місце.

"Написали, що добре відпрацювали. Все нормально... Вони трішки по нас постріляли, сім штук біля нас упало, нам довелося перекотитися. Переїхали - дали нам маяк, ми по них відпрацювали. Й щось вони різко притихли так", - каже "Ворон" й усміхається. 

Далі кореспондент ТСН показав роботу іншого підрозділу, в бійців якого на озброєнні - замаскована у лісі батарея "Гіацинтів". Ці гармаші вистежують серйозні цілі, й за кілька хвилин вони з'являються. Вони легко й вправно закидують 48-кілограмові снаряди в гармату й відправляють їх до ворога.

Ситуація на фронті 26 червня 2023 року

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, російські окупанти впродовж доби безуспішно наступали на чотирьох напрямках. Загалом на фронті відбулось 35 бойових зіткнень. Загарбники зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках.

Крім того, авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Вас також можуть зацікавити новини: