Війна закінчиться швидко і в один момент, вважає Подоляк / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Зрештою, розв'язана Росією війна проти України закінчиться так само, як і почалася, - швидко і в один момент, зазначив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Вся внутрішня легітимність Путіна будується на переконання російських еліт, що він "ще не програв війну". У Кремлі розуміють невідворотне: чим більше Росія буде втрачати окупованих територій, тим швидше відбудеться падіння підтримки режиму", - написав він.

На думку Подоляка, вбивство ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина і підготовка нової мобілізації для насичення фронту - виграш часу:

Відео дня

"Але годинник вже веде зворотний відлік. Легко не буде, але велика наївність вважати, що Україні доведеться повертати території, відвойовуючи кожен кілометр кров'ю. У міру просування на півдні і виходу українських сил до адмінкордону з Кримом події будуть набувати іншого вигляду. Зрештою, все закінчиться швидко і в один момент - так само, як і почалося.

Загроза заморозки війни в Україні - заява

Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала заявив, що існує реальна загроза заморозки війни в Україні. За його словами, Чехія повинна продовжувати надавати цивільну і військову допомогу Україні і підтримувати її інтеграцію в Європейський Союз і НАТО. Також він зазначив, що розвиток війни в останні місяці показує, що ситуація складна.

"Шанси на швидке вирішення конфлікту невеликі і стають все менше і менше. Наслідки російської агресії різноманітні і певною мірою вони також впливають на нервозність, яку ми відчуваємо в нашій країні, - заявив прем'єр Чехії. - Навіть на думку ряду аналітиків, існує загроза тупикової ситуації і реальність замороженого конфлікту. Я не думаю, що це сценарій, який нам потрібно лише спостерігати, але ми також повинні тримати цей сценарій в голові і продумувати його в наших стратегіях".

Вас також можуть зацікавити новини: