ЗСУ поступово просуваються і звільняють окупований південь України (відео)

На анімованій карті показано, як українські сили оборони просунулися на півдні за останній тиждень.

Збройні сили України поступово відтісняють окупаційні війська Російської Федерації та звільнюють захоплений південь нашої країни.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook продемонстрували, як українські військові поступово просуваються у напрямку тимчасово окупованого Криму.

"Як ЗСУ просунулися на півдні за останній тиждень. Не дуже швидко, але крок за кроком – повертаємо рідну землю під контроль України!", – йдеться у дописі.

Як писав УНІАН, напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія окупувала близько 20% території України - потрібно звільнити 2603 населених пункти.

Колишній командуючий сухопутними військами США в Європі Бен Годжес заявив, ситуація з військовою логістикою в Україні покращується з кожним днем, у той час, як в Росії повільно погіршується. Саме тому, на його думку, кульмінація бойових дій на Донбасі настане у серпні.

Нагадаємо, 1 червня речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник заявив, що підрозділи Сил оборони завдяки контрнаступальним дія досягли на Херсонщині часткового успіху. Він зазначив, що в області супротивник намагається утримувати зайняті рубежі, облаштовує другу і третю лінію оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: