Трасс наголосила, що перемоги України в останні тижні були надихаючими / фото: REUTERS

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ліз Трасс наголошує, що військова допомога Великої Британії для України у 2023 році може перевищити цьогорічні показники на суму 2,3 млрд фунтів.

Про це йдеться у заяві на сайті уряду Великої Британії.

"Перемоги України в останні тижні були надихаючими. Знову і знову ці мужні люди кинули виклик тим, хто сумнівався, і продемонстрували, що вони можуть робити за наявності військової, економічної і політичної підтримки, якої вони потребують", - наголосила Трасс.

Відео дня

"Моє послання народу України таке: Сполучене Королівство продовжить бути поряд з вами на усьому шляху. Ваше безпека - це наша безпека", - заявила Трасс.

Вона зазначила, що військова допомога для України у 2023 році буде відповідати обсягам допомоги, наданих цього року, або перевищувати їх.

Наразі Британія є другим найбільшим військовим донором для України, оскільки зобов'язалася надати допомоги на суму 2,3 млрд фунтів у 2022 році. Крім того, з 2015 року Британія підготувала 27 тис. військовослужбовців Збройних сил України. В останній рік Україні було надано сотні ракет, п'ять систем протиповітряної оборони, 120 одиниць бронетехніки і понад 200 тис. одиниць нелетальної військової техніки.

Трасс у четвер під час виступу на загальних дебатах Генеральної асамблеї ООН наголосить на довготерміновій відданості Україні, і що країна не відступить від військової, гуманітарної і політичної підтримки для України.

При цьому точний рівень підтримки України з боку Британії буде визначений на основі потреб Збройних сил України. Однак очікується, що допомога передбачатиме реактивні системи залпового вогню.

Нагадаємо, Британія вирішила значно розширити програму навчання українських військових.

Вас також можуть зацікавити новини: