Подоляк емоційно прокоментував політичні ігри в Конгресі США / колаж УНІАН, фото president.gov.ua

Поточні труднощі України на фронті спричинені повільними темпами та недостатніми обсягами поставок західної зброї. Перемога Росії стане національною катастрофою для українців і приниженням та ганьбою для країн Заходу, зокрема для США.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в коментарі виданню The Times.

"Коли ти маєш отримати певну кількість певної зброї протягом місяця, а це займає вісім місяців, то ці вісім місяців тобі фізично немає з чим працювати", — пояснив він.

Відео дня

На думку Подоляка, західні демократії досі не змогли повною мірою усвідомити загрозу, яку представляє Росія для міжнародної безпеки. Він наголосив, що Путін "відчув смак крові демократії" не тільки в Україні, а в ширшому сенсі.

Радник голови ОП попередив західну спільноту, що перемога Росії в Україні стане приниженням для США та Заходу загалом. Ну, а для України це стане катастрофою.

"Вся країна буде розірвана на їхніх очах, якщо не буде досягнуто рішення [про поставки зброї Україні] — і ви всі будете плакати і говорити: "Мені дуже шкода українців, які зараз не мають власної держави, тому що їх вирізали в їхній країні. Давайте влаштуємо для них концерт". Це нормальний підхід, якщо вам це подобається, ми не проти. Дуже гуманно", – саркастично зауважив Подоляк.

Проблема з поставками зброї Україні

Як писав УНІАН, США вже майже вичерпали гроші, які були виділені раніше на забезпечення військових поставок Україні. Останній пакет зброї мають виділити до кінця грудня.

Ухвалити нову програму фінансування загальною вартістю понад 60 мільярдів доларів Конгрес США не може вже понад три місяці. Усе через внутрішні американські суперечки на тлі наближення президентських виборів. За останнім прогнозом, є надія на ухвалення програми у січні.

Вас також можуть зацікавити новини: