Рішення про допомогу Києву дає сигнал як ворогам, заявив політик / фото president.gov.ua

Конгрес США повинен ухвалити новий пакет допомоги Україні вже у січні 2024 року. Таку заяву в інтерв'ю Голосу Америки зробив конгресмен від Демократичної партії Майк Квіглі.

За його словами, у разі провалу доведеться шукати "процедурні методи". Політик сподівається, що у Палаті представників не звучатимуть сумніви в підтримці України.

"Наше рішення про допомогу Києву дає сигнал як ворогам, так і друзям по НАТО. І я дуже стурбований, що якщо ми затягнемо з допомогою Україні, багато наших союзників зроблять те ж саме", - сказав Квіглі.

Відео дня

При цьому він додав, що, якщо дійде до провалу розгляду пакету допомоги Україні, є "деякі процедурні методи":

"Зокрема, спробувати "звільнити" законопроекти, які мають асигнування для України. Петиція про "звільнення законопроекту" змушує винести його на голосування, звільнивши від розгляду комітетів. Також є законопроекти "Про чисте фінансування", які фінансують Україну. Я б наполягав на цьому як процедурній альтернативі. Я б наполягав на інших заходах, які забезпечили б певну суму на три-чотири місяці. Це жахливий "план Б", він далеко не такий хороший, як перший. Але дуже важливо уникнути прогалин у наданні допомоги".

Допомога Україні - актуальне

Як раніше писав УНІАН, потреба у зовнішньому фінансуванні наступного року сягатиме 37,3 млрд доларів США. Цифра верифікована експертами МВФ. Як заявив міністр фінансів Сергій Марченко, це на 4 млрд доларів менше, ніж планувалося.

Вас також можуть зацікавити новини: