Влада Британії закликала Сі Цзіньпіна вплинути на Володимира Путіна у питанні припинення бомбардувань міст України / фото REUTERS

Уряд Великобританії закликає лідера Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна вплинути на президента Російської Федерації Володимира Путіна у питанні припинення бомбардувань українських міст.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Великобританії Ріші Сунака, повідомляє The Guardian. "Китай раніше говорив про важливість поваги до суверенітету і територіальної цілісності України. Ми хотіли б побачити, що лідер Сі буде відстоювати цю позицію, коли буде говорити з Путіним", - сказав прес-секретар.

За його словами, "ця війна і збройний напад на суверенітет України може припинитися сьогодні, якщо Росія виведе свої війська з України".

Відео дня

"Тому, ми сподіваємося, що лідер Сі використовує цю можливість, щоб натиснути на президента Путіна з метою припинення бомбардувань українських міст, лікарень, шкіл і припинення деяких з тих злочинів, які ми бачимо щодня", - підкреслив він.

Візит Сі Цзіньпіна до Росії - що потрібно знати

Як повідомляв УНІАН, Сі Цзіньпін сьогодні, 20 березня, прибув з дводенним візитом до Москви для зустрічі з Володимиром Путіним.

У Міністерстві закордонних справ України очікують, що Сі Цзіньпін використає вплив на Путіна, щоб змусити його припинити агресивну війну проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: