Володимир Путін може втратити кримський півострів, вважає журналіст / фото GettyImages

Триває повномасштабна війна в Україні, і російський диктатор Володимир Путін може втратити поки що окупований РФ Крим.

Можливо, на півострові взагалі не потрібні українські "чоботи", а треба перекрити артерії для ворожих постачань, посилити тиск і чекати, поки не вичерпаються ракети, боєприпаси та основні запаси, йдеться у статті британського журналіста Тома Шарпа для The Telegraph.

"А потім спостерігати за тим, як зростають рахунки, оскільки Путін змушений спалювати ресурси, щоб утримати півострів, не домігшись нічого, крім пропагандистського програшу. Додайте до цього фактор незручності, і Крим стане не просто значно скороченою оперативною базою, а переговорним пунктом, що має стратегічне значення для всього конфлікту", - наголошується в статті.

Відео дня

Журналіст підкреслив, що зараз Крим живлять дві артерії - Керченський міст і нова залізнична лінія, побудована через сухопутний міст зі сходу, і обидва ці об'єкти знаходяться в зоні дії американських ракет ATACMS.

У центрі уваги Крим - новини, які варто прочитати

Українська влада вирішила звільнити півострів силовим шляхом після того, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення на нашу землю рано вранці 24 лютого 2024 року.

Нагадаємо, на Кримському мосту кілька разів були вибухи, споруда була пошкоджена, і окупанти проводили ремонтні роботи. У середині квітня Дмитро Плетенчук, який тоді обіймав посаду речника Військово-морських сил Збройних сил України, сказав, що після отриманих пошкоджень росіяни вже не можуть використовувати Керченський міст для військової логістики.

Вас також можуть зацікавити новини: