РФ атакувала південь України безпілотниками / фото REUTERS

Вночі окупанти атакували південь країни дронами-камікадзе, частина яких влучила по інфраструктурним об’єктам.  

Як повідомили у Силах оборони півдня України, російські окупаційні війська атакували південь України з тимчасово окупованого Криму та східного узбережжя Азовського моря.

"За дві хвилі атак протяжністю дві та чотири години нашим підрозділам протиповітряної оборони вдалось знищити 9 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136": по чотири в Одеській та Миколаївській областях і один на Херсонщині. На Одещині і Миколаївщині у виснажливі бойовій роботі не вдалось уникнути влучань", - констатують військові. 

Відео дня

Зокрема, в Одеському районі ворог поцілив по відкритій території одного з інфраструктурних об'єктів. Спалахнула пожежа, яку вже ліквідовано. За даними Сил оборони люди не постраждали. 

Водночас на Миколаївщині влучання сталося у промисловий об'єкт, де пошкоджено складські будівлі. 

Як уточнив керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім, чотири безпілотники на Миколаївщині було знищено в ніч на 26 грудня, влучання сталося у обласному центрі. Інформації про постраждалих поки не надходила. 

За словами посадовця,  також російська армія обстріляла вчора артилерією Миколаївський район – атаковано було село Солончаки Куцурубської громади. 

Атака по Україні 25 грудня

Нагадаємо, ввечері 25 грудня армія РФ розпочала атаку по Україні безпілотними літальними апаратами. Місцеві жителі чули у Миколаєві вибухи та у Повітряних силах повідомили, що в районі міста фіксують російський безпілотний літальний апарат. Людей попросили перебувати в укриттях. Тривога лунала у Черкаській, Кіровоградській та Херсонській областях. 

Вас також можуть зацікавити новини: