Ворог використовує вікно можливостей: експерт про ситуацію на Авдіївському напрямку

Військовий експерт Сергій Згурець розповів, що росіяни і далі намагаються використовувати свою перевагу у живій силі та техніці, продовжуючи тиснути на нашу лінію оборони.

В коментарі Еспресо він зазначив, що Авдіївський напрямок залишається складним.

"Після виходу українських військ з Авдіївки наша лінія оборона проходила по лінії Степове - Ласточкине - Сєверне. Вчора 25 лютого була інформація, речник угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що наші підрозділи вже перебувають на західній частині Ласточкиного, тобто говориться, що ворог протискає нашу оборону на цій ділянці", - сказав аналітик.

Відео дня

Він зазначив, що були непідтверджені повідомлення, що противник зайшов і у Ласточкине, і у Степове, що там також йдуть бої, але поки точної інформації немає.

"Можемо припустити, що ворог, використовуючи цей тиск, дійсно хоче посунути лінію оборони. Значною мірою все залежатиме від того, як будуть діяти далі наші Збройні сили. Скоріш за все, враховуючи або недостатню підготовленість фортифікаційних споруд, або перевагу противника насамперед в авіації, артилерії та живій силі, можна припустити ймовірність того, що ми відійдемо на інші позиції вглиб нашої оборони. Думаю, що зараз ці декілька днів будуть надзвичайно важкими, бо ворог намагається тиснути й на інших ділянках фронту, використовуючи вікно можливостей, яке сьогодні він має", - пояснив Згурець.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень, окупанти продовжують атакувати майже на всіх напрямках. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Російські війська намагаються просуватися по всій протяжності фронту 1500 кілометрів, і десь їм це вдається, розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Вас також можуть зацікавити новини: