В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 148 окрема артилерійська бригада

Російські війська намагаються просуватися по всій протяжності фронту 1500 кілометрів, і десь їм це вдається, розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв'ю "Обозревателю".

"Ворог не просто міг просунутися. Можна подивитися відповідні карти, де видно, що на тактичному рівні їм вдається просуватися, це дійсно має місце. Росіяни проводять стратегічну наступальну операцію, і з нашого боку проводиться стратегічна оборонна операція. Однак вони зібрали такий ресурс, що фактично намагаються проводити наступальні дії. Десь ці дії успішні, як в Авдіївці", - зазначив генерал.

При цьому він назвав головні завдання ЗСУ в рамках стратегічної оборонної операції:

Відео дня

"Перше - зупинити просування ворога... Друге - знищити якомога більше живої сили і техніки противника. При виконанні перших двох завдань перейти до третього - виграти час, щоб зібрати сили і засоби для подальших оборонних дій. Якщо знайдемо більше сил і можливостей, то для проведення дій з деокупації, про які говорив президент наприкінці минулого року".

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення попередньо становлять 410 700 осіб особового складу. За минулу добу ЗСУ ліквідували ще 880 російських окупантів.

Також РФ втратила на полі бою не менше: танків - 6555, бойових броньованих машин - 12478, артилерійських систем - 9993, РСЗВ - 1000, засобів ППО - 686.

Вас також можуть зацікавити новини: