ЗСУ нищать ворога попри велику втому / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Командир другого штурмового батальйону 3-ї ОШБр Дмитро Кухарчук розповів про те, як змінюється динаміка боїв за Бахмут.

"Ми зайшли на Бахмутський напрямок на початку січня, і особисто моєму підрозділу, та й всій бригаді, було найскладніше в січні. Розвідка ворога, як знаєте, працює на відмінно, і відзначає, коли у ЗСУ відбувається ротація. Тобто в ці моменти один підрозділ стомлений через цілодобові бої, а інший тільки заходить на лінію та ще не повністю розуміє, що відбувається", - розповів Дмитро для ZN.UA.

Військовий додав, що після передачі позицій 3-й ОШБР його підопічним вдалося повністю стабілізувати лінію оборони, паралельно наносячи нищівне вогневе ураження ворогові.

Відео дня

"Якщо говорити про власні відчуття, то воювати стало простіше, незважаючи на втому. Але це не через те, що ворог почав менше тиснути, а через те, що ми почали розуміти їхню тактику. Це зовсім не та тактика, яка написана в "статуті" збройних сил Росії – вони діють інакше. Однак ми вчимося на їхніх помилках, і здійснюємо не тільки оборонні дії, а й атакувальні на конкретних напрямках", - сказав Кухарчук.

Важливі новини Бахмута - зараз це варто знати

7 травня командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський заявив, що росіяни намагаються будь-що захопити Бахмут до 9 травня. Водночас завданням українських воїнів є втримати місто до цієї дати.

Крім того, командир 127-ї бригади тероборони нашої армії Роман Грищенко говорив, що ворог збільшив інтенсивність обстрілів, відновив штурми та підтягує все більше сил.

Вас також можуть зацікавити новини: