У Бахмуті змінилася ситуація, повідомив захисник України / фото t.me/DPSUkr

Російські загарбники збільшили інтенсивність обстрілів, відновили штурми та підтягують все більше сил.

Командир 127-ї бригади тероборони Збройних сил України Роман Грищенко в ефірі інформаційного телемарафону розповів про ситуацію у Бахмуті та прокоментував заяву керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про наміри нібито відводити своїх найманців з міста.

За його словами, ворог продовжує нищити Бахмут цілодобовими обстрілами і застосовує для цього всі види зброї. "Ворог зазнає великих втрат у місті Бахмут, перегруповується і відновлює свої штурми. Хвиля за хвилею штурмують наші позиції. Наші захисники молодці, відбивають постійні атаки ворога, стоять і тримають свої позиції", - підкреслив Грищенко.

Відео дня

Комбриг тероборони ЗСУ зауважив, що попри заяву керівника ПВК "Вагнер" про наміри нібито відводити своїх найманців з міста, все відбувається навпаки, ворог тільки продовжує накопичувати свої сили та збільшує інтенсивність артилерійських обстрілів. 

"Заява Пригожина не відповідає дійсності. Ніхто не збирається виходити з Бахмута. Більш того, ми бачимо, що прибувають нові підрозділи, в тому числі і "вагнерівців". Більша інтенсивність штурмів, більшу силу вони підтягують на місто Бахмут. Саме тому ми робимо висновок, що ця заява - це просто заява, щоб ввести в оману, можливо, нас, можливо, Сили оборони взагалі. Не відходять вони, і кількість боєприпасів у них не зменшилась, а збільшилась. Інтенсивність артилерійських обстрілів у них зростає", - підкреслив Грищенко.

Також, він запевнив, що шляхи постачання боєприпасів, провізії та евакуації для поранених оборонців та цивільного населення працюють без змін. 

"На сьогоднішній день є нормальне постачання і боєприпасів, і їжі, і евакуація поранених організована чітко. Маршрути є і використовуються,  є ще запасні маршрути. Цивільні ще в Бахмуті залишаються, ми проводимо щодня евакуацію тих, хто виявляє згоду", - розповів командир бригади.

Бої за Бахмут - зараз це варто знати

Як раніше повідомляв УНІАН, на сході України ще з літа 2022 року тривають запеклі бої за місто Бахмут. Попри постійні ворожі штурми та обстріли українські військові мужньо тримають оборону міста. 

5 травня Євген Пригожин заявив, що його найманці 10 числа вийдуть з Бахмуту через неймовірно великі втрати та нестачу снарядів. Також повідомлялося, що ЗСУ не повірили цим заявам ватажка "вагнерівців".

Сьогодні 7 травня Пригожин заявив, що "вагнерівцям" пообіцяли надати всі необхідні боєприпаси для того, щоб вони залишалися у Бахмуті. Зазначалося, що  судячи з цієї заяви Пригожина, він  може  відступити від свого рішення про вихід його найманців з міста.

Вас також можуть зацікавити новини: