Авіаційні втрати РФ в Україні критичні, вважає експерт / фото Міноборони Російської Федерації

Авіаційний втрати РФ у війні з Україною критичні, оскільки вибивається середній та старший льотний офіцерський склад, на підготовку якого необхідні роки.

Середніх і досвідчених льотчиків вибивають, чи вони звільняються, розповів кандидат політичних наук, експерт з міжнародних відносин і безпеки Павло Лузін в ефірі телемарафону.

Експерт додав, що втрати серед середнього льотного складу набагато критичніші, аніж знищення генералів.

Відео дня

"Це критичні втрати, тому що вибивається ж середній і старший офіцерський склад. Тобто утворюється такий поколінський лаг (затримка - Ред.) - так, є там генерали в штабі ПКС (Повітряно-космічні сили - Ред.), які може і можуть сісти за штурвал, але не сядуть, швидше за все, і є молоді лейтенанти, яких в бій не пустиш. А середні і досвідчені, вони вибиваються, вони звільняються...", - пояснив Лузін.

Нагадаємо, російські окупанти рано вранці 24 лютого без оголошення війни вдерлися в Україну. Супротивники не раз використовували проти українців авіацію, зокрема, бомбили мирні міста. Було багато руйнувань, жертв та постраждалих.

Станом на 10 вересня на нашій землі ліквідували близько 52 тис. 250 ворогів, а також 239 ворожих літаків та 212 вертольотів.

Вас також можуть зацікавити новини: