Росіянин з "Рогатки" знищив своїх же десантників / скріншот

У РФ в небі над Ростовською областю під час нічних навчань російських десантників один з операторів зенітної гармати ЗУ-23-2, яку застосовують для ураження повітряних цілей на низькій висоті (радянська "Рогатка", її називають "легендарним" засобом протиповітряної оборони), відкрив вогонь по своїх же.

Інцидент стався на Кузьмінському військовому полігоні, знищені двоє військових супротивника, пише "Кремлевская табакерка", посилаючись на відомості своїх джерел. Співрозмовники стверджують, що робота ППО по своїх же - "абсолютно дурна випадковість".

"...денні заплановані стрибки через погані погодні умови перенесли, і чомусь поставили їх на ніч. Ротні були проти, але накази командування не обговорюються. Треба стрибати - значить будемо стрибати", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

На каналі зазначається, що по десантниках вогонь був відкритий тоді, коли вони наближалися до землі, і нібито більшість пострілів не вразили цілі. "Через безглузду помилку один з операторів легендарної "Рогатки"... прийняв навчання за реальну висадку десанту... За цим фактом вже розпочато розслідування. Кажуть, до НП оператор, що стріляв, пробув на посту не менше 14 годин. Це порушення всіх можливих норм", - додали джерела.

За їхніми словами, стрілець нещодавно повернувся з війни проти українців і навіть був нагороджений за те, що там ефективно "діяв".

Важливі новини про втрати РФ на 7 січня - сьогодні це варто знати

Раніше вже не раз повідомлялося, що росіяни знищували свої ж повітряні об'єкти, в тому числі літаки, "дружнім вогнем". Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал нашої армії Микола Маломуж говорив, що російські загарбники не захищають своїх людей, а використовують ППО "віяловим способом".

Варто зазначити, що втрати РФ у війні з Україною величезні. Станом на 7 січня вже ліквідовані 364 тисячі 730 супротивників і багато російських повітряних цілей, зокрема, 329 літаків і 324 вертольоти.

Вас також можуть зацікавити новини: