Українські пілоти щодня б'ють по позиціях росіян / фото УНІАН

Авіація Сил оборони України за 10 травня завдала три удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, підрозділи ракетних військ та артилерії уразили один зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили, один склад паливно-мастильних матеріалів, а також станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Також наголошується, що протягом цієї доби РФ завдала один ракетний удар ракетою С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області. Крім того, росіяни завдали 35 авіаційних ударів та здійснили чотири обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях українських військ і населених пунктах Херсонської області.

Відео дня

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - попередили в Генштабі.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні втрати Росії в Україні на 10 травня з початку широкомасштабного вторгнення орієнтовно становлять понад 196 тисяч чоловік особового складу, за добу знищили ще 690 окупантів.

Також РФ втратила на полі боїв в Україні: танків - 3736, бойових броньованих машин - 7275, артилерійських систем - 3039, реактивних систем залпового вогню - 555, засобів протиповітряної оборони - 308, безпілотників оперативно - тактичного рівня - 2624, крилатих ракет - 970, автомобільної техніки та автоцистерн - 5974 та спеціальної техніки - 389.