Українські пілоти щодня б'ють по росіянах / фото REUTERS

Українські захисники упродовж доби завдали 14 авіаударів по районах зосередження російських окупантів, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00.

"Авіація Сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з них 3 - по зенітно-ракетних комплексах. Протягом цієї доби було знищено 4 ворожих ударних БпЛА типу Shahed", - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначили в Генштабі, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще три важливі цілі противника.

Відео дня

Крім того, зазначається, що протягом цієї доби ракетних ударів ворога по території України не було, втім, противник завдав 25 авіаційних ударів та здійснив більш як 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Втрати Росії в Україні - актуальне

За минулу добу, 22 травня, українські захисники знищили 420 російських військових. Загальні бойові втрати Росії в Україні з початку війни 204 тис. 360 осіб.

Також ЗСУ знищили за минулу добу чотири ворожі танки, 12 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем, один гелікоптер, 34 БПЛА оперативно-тактичного рівня та чотири крилаті ракети.