Чому зростають втрати росіян: пояснення експерта / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

За останні три доби Сили оборони України ліквідували понад 2 тисячі російських військових.

В ефірі 24 каналу керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко назвав кілька причин різкого зростання кількості ліквідованих росіян в Україні.

  • Безуспішні штурмові дії армії РФ в районі Бахмута та Авдіївки на Донбасі

За словами експерта, ЗСУ продовжують відбивати ці атаки, навіть попри масовані обстріли артилерією та мінометами. Хоча росіяни суттєво руйнують Бахмут, але так і не можуть пройти далі.

Відео дня

"За минулий тиждень українським силам вдалося виходити в такі точкові, але доволі болісні для ворога контратакувальні рейди, що давало свої результати – від'ємні для росіян", – підкреслив Мусієнко.

  • Ситуація на правобережжі Херсонщини

Мусієнко наголосив, що там росіяни продовжують тримати оборону й утримувати зайняти рубежі, але артилерійської підтримки для них стає все менше.

"Це все покладається на плечі десантників та інших підрозділів, які часом змушені переходити в ближчі бої та зазнавати втрат. Цим усе й пояснюється", – зазначив Мусієнко.

На думку експерта, російське командування готується до зими, але робить розрахунок на те, що вона нібито вплине лише на Україну. 

"Ми ще подивимося, на кого як зима насправді вплине. Адже я не бачу, що за зиму моральний дух російських військових, особливо мобілізованих, різко підвищитися. Абсолютно ні. Я думаю, що навпаки", – зазначає Мусієнко.

Крім того, на думку Мусієнка, на окремих ділянках фронту командування РФ може продовжувати гнати свої війська на свідомо програшні операції – пробувати проривати українські лінії оборони. Через це кількість втрат росіян продовжить збільшуватися.

Війна в Україні: втрати Росії

За повідомленнями Генштабу ЗСУ з початку повномасштабної війни в Україні станом на 1 листопада 2022 року ліквідовано уже 72470 російських окупантів.

 А от  в суботу, 29 жовтня, росіяни зазнали рекордних втрат на війні проти України. За інформацією Генштабу, за одну добу загарбники втратили майже тисячу осіб. Передусім – на Донецькому та Лиманському напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: