В Україні триває війна / фото 36 ОБрМП ім. Михайла Білинського

На лівобережжі Дніпра, у Херсонській області, російська армія під час своїх марних штурмів у районі населеного пункту Кринки втратила чотири десятки солдат та ще майже півсотню через вогневе ураження.   

Як повідомили у Силах оборони півдня, ворог має на меті вибити підрозділи ЗСУ із зайнятих позицій на лівому березі Дніпра. Протягом доби загарбники здійснили чотири штурми, але, зазнавши втрат у живій силі, відійшли на свої вихідні позиції.

"За попередніми даними 40 окупантів склали безповоротні та санітарні втрати саме під час штурмів плацдармів", - акцентували у Силах оборони.

Відео дня

Водночас Сили оборони завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримали підтвердження про те, що на лівому березі поменшало  ще на 47 окупантів, дев’ять гармат та стільки ж одиниць автобронетехніки, три станції радіоелектронної боротьби та два човни. Окрім того, знищено два польових пункти боєпостачання противника.

Зі свого боку, окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів. Зокрема, протягом бойової доби (з 07:00 до 07:00) окупанти, не припиняючи терор населення прифронтових регіонів Херсонщини, застосували 66 FPV-дронів, 8 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинули з БпЛА інших модифікацій 15 осколкових боєприпасів з уражаючими функціями.

З артилерії ворог 8 разів обстріляв Херсон. Двічі під вогнем артилерії опинились Берислав, Михайлівка, Тягинка та Янтарне. Крім того, були обстріляні Інгулець, Понятівка, Берегове, Дніпровське, Золота Балка, Садове, Кізомис, Козацьке, Качкарівка, Львове, Осокорівка, Зміївка, Одрадокам'янка на Херсонщині.

"Внаслідок ударів дронів по Бериславу поранено 2 цивільні особи. Ворожі удари пошкодили багатоповерхівку, будівлю навчального закладу, господарські будівлі, понад два десятки приватних будинків та цивільні автівки... Демонструючи вогневий контроль, окупанти здійснили артилерійські обстріли Очакова та прилеглої акваторії громади, територій і населених пунктів Куцурубської громади на Миколаївщині", - розповіли українські військові.

Також йдеться, що обстановка в морі та розклад там ворожих сил залишаються сталими протягом понад 10 днів: два кораблі забезпечують охорону й оборону пункту базування в Чорному морі поблизу Новоросійська (РФ), один – викриває надводну обстановку в Азовському морі. Ракетоносії з пунктів базування не виходили.

Війна в Україні - ситуація на півдні

Нагадаємо, за словами начальниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталі Гуменюк, у цій зоні бойових дій ворог став використовувати менше тактичної авіації. На Херсонщині триває контрбатарейна боротьба, ворог продовжує застосовувати артилерію. За минулу бойову добу було 29 артилерійських обстрілів, які РФ здійснила по правобережжю.

Вас також можуть зацікавити новини: