ЗСУ вдарили по Криму ракетами Storm Shadow / скріншот

Британська розвідка проаналізувала успішні удари Збройних сил України по об'єктах у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

Зокрема, Повітряні сили України 24 березня здійснили низку ударів в окупованому Криму. Одною з мішеней був комунікаційний центр чорноморського флоту, розміщений у Севастополі.

Так, завдяки аналізу знімків вдалося встановити, що одна будівля зазнала структурних пошкоджень, у тому числі з частковим обвалом даху. Ще дві будівлі зазнали пошкоджень внаслідок вибуху.

Відео дня

При цьому, два великі десантні кораблі проєкту 775, танки і розвідувальне судно "Юрій Іванов" також були пошкоджені внаслідок цих ударів.

"Через удари такого характеру, російські судна вищої вартості, які зазвичай використовують портову інфраструктуру у Севастополі, були змушені передислокуватися до альтернативних портових споруд, розміщених подалі на сході. Незважаючи на спроби Росії обмежити її втрати, Україна продовжує демонструвати успіхи у зменшенні здатності чорноморського флоту демонструвати силу в регіоні", - наголошує розвідка.

Удари по Криму 24 березня

Як повідомляв УНІАН, 24 березня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ поширило інформацію, що Сили оборони України, окрім вузла Чорноморського флоту РФ у Криму, успішно уразили в окупованому Севастополі великі десантні кораблі окупантів "Ямал" та "Азов", центр зв'язку та кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

Під час цієї атаки були застосовані ракети Storm Shadow.

Також в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розкрили подробиці ураження великого десантного корабля "Ямал" у тимчасово окупованому Севастополі. Характер пошкоджень великого десантного корабля "Ямал" критичний.

Вас також можуть зацікавити новини: