ЗСУ активно знищують техніку РФ / фото 14 ОМБр Романа Великого

У вересні 2023 року два з трьох очікуваних рекордів ЗСУ зі знищення російської техніки реалізувалися, при цьому один з них вельми перевершив очікування, повідомляє військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, ЗСУ у вересні знищили рекордну кількість російської артилерії та автотранспорту.

"За вересень було знищено рекордну кількість російської артилерії, а саме - 947 одиниць. Це обумовлено тим, що у росіян прискорюється деградація контрбатарейної боротьби, в наслідок використання все більш примітивних і відсталих артилерійських засобів. Крім того, зростання кількості буксируваної ствольної артилерії, з низькою мобільністю, зниження дальності і точності стрільби, а також знос гармат - все це призводить до таких високих показників втрат", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Що стосується кількості знищеного автотранспорту російських військ, експерт повідомив, що ЗСУ вдалося "минуснути" всього 874 одиниці:

"Більше ніж у рекордному березні 2022 року, коли російські логістичні колони палили у режимі нон-стоп. І, як не дивно, рекордсменом серед плацдармів, на яких були спалені російські автотранспортні засоби, стала Запорізька область".

Також Коваленко додав, що не вдалося встановити рекорд зі знищення РСЗВ росіян.

"Їх було знищено за вересень - 63, що є другим результатом за весь період повномасштабної війни. І цей високий показник є наслідком нестачі далекобійної ствольної артилерії у російських військ і необхідністю підтягування реактивних систем ближче до лінії бойового зіткнення", - зробив висновок оглядач.

Вересень "закривається" з дуже обнадійливими показниками, вважає Коваленко:

"Ті темпи і обсяги, з якими знищується російська артилерія, не дають можливості російському ВПК не те, щоб повноцінно компенсувати втрати, а навіть заводять їх в глибокий мінус, з якого можна буде вибратися тільки за допомогою поставок з третьої країни. І актуальним для командування російських військ стає не тільки питання - де взяти снаряди, а й де брати знаряддя, з яких ними треба стріляти".

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, спільні бойові втрати Росії в Україні за час повномасштабного вторгнення орієнтовно склали близько 278 тис.570 чоловік особового складу. За останню добу Збройні Сили України ліквідували ще 440 російських окупантів.

Крім того, Росія втратила танків - 4 тис.702, бойових броньованих машин - 8 тис. 991, артилерійських систем - 6 тис. 477, реактивних систем залпового вогню - 798.

Вас також можуть зацікавити новини: