Українські бійці знищують росіян на Таврійському напрямку  / скріншот

На Таврійському напрямку упродовж 15 травня Сили оборони України знищили понад роту російських окупантів та знешкодили 18 одиниць озброєння та військової техніки росіян.

Як повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, упродовж минулої доби ворог 22 рази атакував позиції наших захисників, проте не мав успіху і відійшов.

За його словами, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку виконали 672 вогневих завдання.

Зокрема, як уточнив Тарнавський, йдеться про контрбатарейну боротьбу і про роботу по планових цілях, виявлених раніше.

"Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти. Знищено та пошкоджено 18 одиниць озброєння та військової техніки противника. Зокрема, 6 БМП, 1 танк, 2 БпЛА "Ланцет-3", РЕБ "Силок-01", РЛС "Аістьонок", станція РЕР "Артикул-М", гаубиця 2А-65 "Мста-Б", - поінформував командувач.

Втрати Росії в Україні - актуальне

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, за минулу добу українські захисники ліквідували 520 загарбників. Таким чином, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року склали 199 тисяч 980 осіб.

Також Сили оборони за минулу добу знищили три ворожі танки, 12 бойових броньованих машин, 13 артилерійських систем та 12 БПЛА оперативно-тактичного рівня.