ЗСУ знищили ще один ЗРПК "Панцир-С1" / скріншот

Українські бійці майстерно знищили черговий зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" росіян, цього разу - в Луганській області.

Відео знищення комплексу опублікували у мережі. Заначається, що уразити ЗРПК вдалося за допомогою високоточного американського снаряда GMLRS і БПЛА "Лелека-100" українського виробництва.

"Черговий російський ЗРПК "Панцир-С1", який "не має аналогів у світі", був знищений", - акцентував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його інформацією, з моменту широкомасштабного вторгнення російські війська загалом втратили 15 ЗРПК "Панцир-С1", за задокументованими даними, а за не задокументованими - 37 або 1/3 всіх комплексів на озброєнні.

ЗСУ знищили російський ЗРПК "Панцир-С1" - відео

Втрати Росії в Україні на 15 травня - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, Бойові втрати Росії в Україні орієнтовно склали близько 199 тисяч 460 чоловік особового складу. За 14 травня українські бійці знищили ще 580 російських окупантів.

Також Росія втратила 3 тисячі 759 танків, бойових броньованих машин - 7 тисяч 336, артилерійських систем - 3 тис.137, реактивних систем залпового вогню - 562, а засобів протиповітряної оборони окупантів було знищено 316.