У Росії брехливо розхвалюють ЗРПК "Панцир-С1" / фото wikipedia.org

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розвіяв черговий міф російської пропаганди про "100%-у ефективність перехоплення ракет" РСЗВ HIMARS російськими ЗРПК "Панцир-С1".

Коментуючи сюжет про це російської ТРК "Зірка", експерт вказав на кілька важливих моментів, які підтверджують протилежне:

"По-перше, не ракет, а реактивних снарядів. По-друге, це ТРК "Зірка" розповідає про ті самі ЗРПК "Панцир-С1" які створили кільцеву ешелоновану ППО навколо Кремля? Ну, того самого, на дах якого приземлилося 2 БПЛА, що мають максимальну швидкість менше 1 км в секунду? Ну-ну".

Відео дня

Крім того, Коваленко пригадав, як у 2020 на пропагандистському "Росія-1" був показаний провал стрільб батареї ЗРПК "Панцир-С1":

"4 ЗРПК "Панцир-С1" вели одночасно вогонь по повітряній мішені Е-95 з гармат 2а38м і... І жоден з них не влучив! Жоден! Зазначу, що Е-95 - це повітряна мішень, розмірами 2900х2300х250, яка здатна розвивати швидкість близько 200 км/год, з граничною висотою польоту 3 км.і при цьому, жоден з "Панцирів" не зміг вразити дану мішень зі своїх 2а38м... і довелося "добивати" спритний дрон ракетою".

ЗРПК "Панцир-С1" - що повідомлялося про них раніше

Раніше повідомлялося, що недалеко від секретної резиденції президента Росії Володимира Путіна у Червоній Поляні в Краснодарському краї РФ встановили зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1".

Також зазначалося, що у центрі Москви навколо Кремля росіяни розмістили на дахах будівель вже три комплекси протиповітряної оборони "Панцир-С1". Там були помічені і ЗРК С-400.

На думку Коваленка, те, що росіяни почали розміщувати в Москві ЗРК С-400, крім встановлених раніше ЗРПК "Панцир-С1", підтверджує той факт, що у РФ гострий дефіцит комплексів ешелону малого радіусу дії.