Журналіст повідомив про важливий успіх ЗСУ в Криму: що відомо

Ураження важливої цілі супротивника на півострові свідчить про те, що ППО РФ не здатна навіть себе захистити від ударів української авіації крилатими ракетами, зазначив журналіст.

Втрати Росії під час повномасштабної війни зросли - стало відомо, що у четвер, 4 січня, унаслідок удару по тимчасово окупованому Криму був знищений командир ворожого 3-го радіотехнічного полку Повітряно-космічних сил Росії полковник Вадим Ісмагілов.

Це "важливий успіх ЗСУ", повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на російські джерела. "Ліквідація Ісмагілова означає знищення командного пункту ППО (протиповітряної оборони, - Ред.) РФ, та показує, що попри концентрацію усіх найновітніших засобів, радарів, зенітно-ракетних систем, російська ППО не здатна захистити навіть себе від ударів української авіації крилатими ракетами", - зазначив він.

Автор підкреслив, що 3-й радіотехнічний полк у складі 31-ї дивізії протиповітряної оборони супротивника є ключовою частиною в структурі кримської ППО, він оснащений радарами далекої дії, які можуть на ранньому етапі виявити повітряні цілі, у тому числі пуски крилатих ракет. "Командний пункт на базі в Саках був заглибленою у землю та захищеною спорудою", - додав Бутусов.

У центрі уваги Крим - новини України, які сьогодні варто знати

4 січня Кримський півострів було атаковано дронами та ракетами. Посіпаки Росії скаржилися, що атака була наймасованішою за останній час. В українській армії повідомили, що завдано ударів по ворожих складах боєприпасів та по командному пункту.

У мережі з'явилася інформація, що нібито знищений російський генерал Валерій Герасимов - керівник Генштабу армії РФ. Пізніше очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що у нього немає відомостей, які б підтверджували ліквідацію Герасимова.

Колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран російсько-української війни Євген Дикий говорив, що російські загарбники не можуть обходитися без півострова під час повномасштабної війни проти українців.

Вас також можуть зацікавити новини: