Олександр Коваленко розповів про величезний провал Росії на українській землі / колаж УНІАН з фото REUTERS та скріншоту

В Україні російські окупанти під час осінньо-зимового наступу не змогли захопити жодного дуже важливого населеного пункту чи об'єкта, однак зазнали дуже великих втрат, і тепер громадянам РФ після виборів президента (мають відбутися у березні) "світить" обов'язкова мобілізація.

Російський диктатор Володимир Путін "планував піти на вибори під лейтмотив просування в зоні бойових дій і нових перемог, а насправді ж крокує свіжими трупами російських окупантів", йдеться у матеріалі військово-політичного оглядача Олександра Коваленка на obozrevatel.com.

Експерт зазначив, що у зимовий період бажано накопичувати сили - займатися обороною, а вороги тільки прискорили процес виснаження своїх сил, і навесні їм необхідно буде кимось поповнювати свої лави. "…До цієї необхідності входитиме і обов'язкова мобілізація після так званих виборів президента Росії, що також вплине на інтенсивність бойових дій у літній період 2024 року", - вважає аналітик.

Відео дня

Коваленко додав, що втрати РФ з листопада минулого року по січень поточного становлять 84 740 окупантів. "З початку осінньо-зимової наступальної кампанії російських окупаційних військ не було захоплено жодного критично важливого населеного пункту, міста, транспортного вузла тощо", - підкреслив експерт.

Важливі новини про війну в Україні - сьогодні це варто прочитати

Росіяни восени минулого року почали намагатися рухатися вперед, зокрема, активно штурмували місто Авдіївка Донецької області й отримували гідну відсіч від Сил оборони України. РФ на нашій землі втратила вже дуже багато живої сили. Загальні втрати ворога на 2 лютого 2024 року становлять приблизно 387 060 супротивників.

Людей зараз хвилює, чи можливий російський наступ на Київ 2024 з Білорусі. На початку січня Олександр Коваленко говорив, що для повторних наступальних дій Росії необхідно 120 тисяч елітно підготовлених й усім забезпечених загарбників, а у супротивника такої кількості живої сили немає.

Вас також можуть зацікавити новини: