Михайло Подоляк розкритикував Расмуссена / фото УНІАН

В Офісі президента розкритикували пропозицію прийняти Україну в НАТО без окупованих Росією територій. Як заявив радник голови ОП Михайло Подоляк, це лише провокує Кремль на продовження агресії.

"Сама розмова про таку можливість явно провокує Росію на подальшу ескалацію, заохочує її до агресивної війни: "Ще трохи – і Україна зламається. Треба дорізати громадян, доатакувати ракетами". Це ж очевидно? Безперечно", – каже Подоляк.

Також представник ОП попереджає, що немає жодних причин вважати, що Росія зупиниться на умовній межі між "натівськими" та "не натівськими" територіями України. 

Відео дня

Нарешті, Подоляк висловив переконання, що Росія, навіть тимчасово зупинившись зараз, все одно продовжить експансію після паузи, коли відновить сили.

"РФ абсолютно недоговороспроможна та спробує обдурити в будь-якому разі; РФ у такому вигляді лише масштабуватиме ризики й намагатиметься реалізувати свої агресії; лише значна "військово/технологічна допомога" Україні розв’язує проблему європейської безпеки та гарантує повернення до стабільних глобальних правил", – наголосив він.

Пропозиція взяти Україну в НАТО без окупованих територій

Як писав УНІАН, напередодні колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен озвучив пропозицію прийняти Україну в Альянс без окупованих Росією територій. На його думку, це не заморозить війну, а посилить Україну.

Расмуссен вважає, що в такому випадку Росія не наважиться атакувати "прийняті в НАТО" території України, а сама Україна зможе вивільнити свої сили з цих територій, щоб посилити ними фронт. 

В якості прикладу він навів Західну Німеччину, яка вступила в НАТО, але гарантії Альянсу не поширувалися на східні території так званої НДР.

Вас також можуть зацікавити новини: