Микола Маломуж розповів, як можна прискорити завершення війни в Україні / колаж з фото 17-ї окремої танкової Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка та УНІАН

Щоб війна в Україні проти російських загарбників швидше закінчилася потрібно, щоб на диктатора Володимира Путіна тиснули не тільки, зокрема, західні держави.

Необхідно вибудувати нову модель глобальної безпеки, розповів генерал армії, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж "Телеграфу". За його словами, в цьому повинні бути всі зацікавлені.

"...Якщо на Путіна почнуть тиснути не тільки умовні колективний Захід плюс демократичний світ на Сході, а й ті потужні держави, які зараз зберігають умовний нейтралітет (Китай, Індія, держави Латинської Америки, Центральної та Середньої Азії), це прискорить припинення війни", - поділився думкою експерт.

Відео дня

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози, які варто знати

Президент Володимир Зеленський в середині грудня під час великої прес-конференції сказав, що ніхто не знає відповідь на питання, коли завершиться масштабне протистояння в Україні з РФ. Наприкінці листопада колишній прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов прогнозував, що війна може завершитися вже наприкінці поточного року.

Військовий експерт Петро Черник говорив, що росіяни можуть воювати проти України, "поки мають гроші" і у них все буде відносно добре. На його думку, Росія здатна вести бойові дії проти нашої країни протягом ще декількох років.

Вас також можуть зацікавити новини: