Ірпінь сьогодні / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Минуло понад чотири місяці з дня звільнення передмістя Києва Ірпеня від російських окупантів. Жителі містечка поступово намагаються повертатися до колишнього, довоєнного життя.

Фотокореспондент УНІАН побував в Ірпені й поділився знімками міста, постраждалого від російської агресії.

На фото можна побачити, як постраждали деякі багатоповерхівки унаслідок атак РФ. Деякі з них більше непридатні для життя. Дехто з мешканців напівзруйнованого або частково пошкодженого житла вже взявся проводити ремонтні роботи. 

Відео дня

Також на світлинах - зруйнований загарбниками Будинок культури, в якому раніше лунав сміх. На фото - і тренування дітей на напівзруйнованому внаслідок обстрілів російських окупантів стадіоні, і хлопці у скейт-парку Ірпеня.

Вражає й кладовище знищених російськими оскаженілими окупантами автомобілів в Ірпені. Під час окупації багато місцевих жителів наважувалися виїжджати звідти, для декого ця дорога ставала останньою - путінські військові обстрілювали авто, їх не зупиняли ні вивішені білі речі (як сигнал про те, що в машині - мирні жителі), ні напис "Діти".

Як повідомляв УНІАН, місто Ірпінь Київської області, яке одним з перших прийняло на себе удар армії РФ після повномасштабного військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, було звільнене з-під російської окупації 28 березня 2022 року.

Нагадаємо, вранці 24 лютого російські війська вдерлися на територію України.

Ворог спершу скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Київ та населені пункти, які розташовані поруч. Під столицею - в Ірпені, в Гостомелі, на Житомирській трасі та в Бучі йшли бої.

Вас також можуть зацікавити новини: