Росія вдарила по "Епіцентру" в Харкові/ фото t.me/synegubov/4118

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан розповів про надійний "рецепт" захисту Харкова від російських ударів. Так, у коментарі 24 Каналу вінрозповів, що одних лише систем Patriot у місті буде недостатньо, і Харків можна захистити лише із застосуванням разом 3 компонентів.

Перше - це зміщення кордону від Харкова на 50 - 70 кілометрів, фактично до Бєлгорода.

За словами Свитана, необхідно, щоб наземні українські війська зайняли відповідні позиції і не допускали "Ланцети" до Харкова.

Відео дня

Друге - це власне розміщення систем Patriot у місті.

Однак, як зазначив експерт, їх також треба прикривати мобільними групами, "Гепардами", інакше вони просто стануть мішенню для російських дронів. Patriot зможе боротися з балістикою, літаками, проте дронів він просто не бачить.

І третій компонент - знищення систем С-300 біля Харкова.

Світан зазначив, що збити всі такі ракети не вдасться, бо в росіян їх близько 5 тисяч, тож треба знищувати пускові установки, які розташовані за Бєлгородом.

Для цього треба дозвіл бити ATACMS по російській території, підкреслив він.

РФ вдарила по "Епіцентру" в Харкові

У суботу 25 травня росіяни чотири рази вдарили по Харкову. Найжорстокіший ворожий удар керованими авіабомбами УМПБ Д-30 припав на гіпермаркет "Епіцентр" на Салтівці.

Серед людей, які перебували в "Епіцентрі" на момент удару, багато загиблих поранених і зниклих безвісти. Цифри жертв і постраждалих унаслідок російської атаки на Харків постійно зростає. На згарищі від руїн слідчі збирають зразки ДНК рідних зниклих безвісти.

Станом на 16.00 голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що кількість загиблих від російського удару по "Епіцентру" зросла до 16 осіб, але ці дані не остаточні, і вони оновлюються.

Серед загиблих - 12-річна дівчинка та її мати. Наразі вважається офіційно безвісти зниклими ще 8 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: