Окупанти залишили після себе купи сміття / скріншот

Основні сили для витіснення противника кинуті на Запорізький напрямок, на Донецькому тривають локальні штурми та відбиття позицій. Посадки, ярки та ворожі окопи, які вдалося звільнити, бійці 3-ої штумової бригади показали кореспондентці ТСН Наталії Нагорній.

Ворожі обстріли тут не припиняються, каже журналістка, але справді ініціатива наразі на боці українських сил. "Не контрнаступ, а локальні штурми, унаслідок яких звільнються посадки та яри. Це не ті місця, куди можна зайти й повісити прапор, і всі побачать, що населений пункт звільнено. Ми змушені обходити Бахмут, ми змушені займати місця, які не мають навіть назви", - заявляє вона.

Нагорна розповідає, що їхня знімальна група змогла побачити частину звільнених територій тут, позицій, відбитих у ворога.

"Бійці 3-ої штурмової бригади повезли нас у місця, які ще не так давно займали російські окупанти. Це не означає, що там стало тихо, там часом навпаки гучніше", - ділиться спостереженнями кореспондентка. 

"Я не знаю, що таке контрнаступ, у нас є штурмові дії, це у нас конкретно локальні штурмові дії. Що ми тут можем робить, те ми тут і робимо", - каже військовий з позивним "Зміст".

Бійці розповідають, що на цих звільнених територіях окупанти залишили після себе купи сміття та тіла своїх солдатів. 

"Прийшли на нашу землю, захопили, залишили купу сміття - як біологічного так і побутового. На жаль, після того, як ми їх виженемо, нам доведеться це все прибирати за ними", - каже боєць з позивним "Паротяг".

Втрати Росії у війні проти України

Як повідомляв вранці 18 червня Генштаб ЗСУ, загальні втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення наблизилися до позначки в 220 тисяч ліквідованих окупантів. За добу українські військові знищили 650 загарбників. Крім того, за минулу добу РФ втратила два гелікоптери Ка-52.

Вас також можуть зацікавити новини: