Боєць "Піночет" пояснив, чому раніше до армії гребли 18-річних хлопців / скріншот

Боєць "Піночет", який служить у ЗСУ у складі 56-ї бригади, пояснив, чому раніше до армії гребли молодих хлопців з 18 років.

За його словами, будь-який командир має заслужити повагу своїх підлеглих: його накази не будуть серйозно сприймати виключно з огляду на статут. Цим не вразиш дорослого 45-річного чоловіка, тому зручніше було "перевиховати" саме 18-річних молодиків, вказав боєць hromadske.

"Чому в армію брали у 18 років? Тому що з ними ще можна щось зробити, перевиховати, направити на путь істини. А тут дорослі мужики, і махаючи шашкою ти в них не заслужиш повагу", - вказав "Піночет".

Відео дня

За його словами, у сучасній війні повага до командира формується тоді, коли бачиш, що він не забуває про долю солдатів. Тоді від бійців йде зворотна комунікація і вони теж намагаються не підставити, вказав він. 

Військовий акцентував, що проблема якогось іншого батальйону армії - це спільна проблема усіх, саме таку думку він намагається донести у колективі. Адже коли десь утворюється дірка, закривати її доводиться теж усім. 

"Якщо хлопці зазнають втрат, ту дірку треба закривати комусь іншому. У своєму підрозділі я неодноразово порушував тему, що не треба зараз шукати винних, краще розв’язати проблему, а потім будемо думати, хто що не так зробив", - вважає "Піночет".

Водночас він нагадав українцям, що суспільство трохи розслабилося, гадаючи, що у військових все добре: достатньо того, що вони гинуть на фронті, цього не має відбуватися ще й в тилу - тому ЗСУ мають вчасно чути. 

"Я не говорю, щоб прислухатися і все виконувати, але хоча б мати повагу і дати висловитися", - пояснив боєць.

За його словами, на фронті зараз дуже важко, адже Росія розвивається. Якщо раніше можна було стверджувати, що Україна намагалася переграти окупанта та бути попереду, зараз обидві армії йдуть нога в ногу, підкреслив "Піночет".

Лейтенант розкрив недолік ЗСУ - це паперова армія

В коментарі українським ЗМІ колишній командир 4 роти 47-ої механізованої бригади Микола Мельник пояснив, чому вважає сучасну військову систему в Україні паперовою армією. За його словами, єдина перевага України у війні - це її люди. Адже із забезпеченням армії, підготовкою бійців, прийняттям важливих управлінських рішень - у державі біда.

Один з негараздів полягає в тому, що більшість навчальних центрів вчать солдатів не тонкощам війни, а алкоголізму, підкреслив лейтенант. 

Вас також можуть зацікавити новини: