'Найкращі воїни - від 18 років': генерал закликав понизити мобілізаційний вік

Мобілізацію в Україні можна продовжувати за чинним законом, але для цього потрібно лише зменшити призовний вік. Найкращі воїни - від 18 до 25 років.

Про це заявив генерал-майор запасу Збройних сил України Сергій Кривонос. На думку військового, президент Володимир Зеленський має ухвалити рішення про пониження вікового цензу в призові.

Як зазначив Кривонос, опираючись на досвід служби у понад 30 років у ССО, що все населення України має бути готовим захищати власну домівку.

Відео дня

"Треба реально дивитися на ці речі, якщо ми хочемо вижити як держава. Ми змушені будемо це робити", – підкреслив генерал.

Він додав, що станом на зараз середній вік українських військових – від 38 до 50 років. Втім, здатність переносити фізичні навантаження в 40-річного значно менша, ніж у 25-річного.

Мобілізація в Україні

Раніше речник міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, сержант Збройних сил України Михайло Макарук заявив, що окупанти суттєво збільшили чисельність своєї армії, тому Україна повинна мобілізувати більше людей.

А Герой України, воїн "Азова" Лев Пашко солідарний з тим, що треба мобілізовувати з 18-ти років, оскільки "ніхто не народжений для війни".

Вас також можуть зацікавити новини: