Аналітики прокоментували 500 днів війни в Україні / instagram.com/libkos

За 500 днів війни Росія не змогла досягти в Україні жодної з поставлених цілей.

На цьому наголосили аналітики Інституту з вивчення війни (ISW) у своєму звіті. "500 днів тому Росія почала неспровоковану загарбницьку війну проти України. Російські військові мали намір взяти Київ за три дні, але не змогли досягти жодної з намічених цілей в Україні", - констатували в Інституті.

В ISW зазначили, що рішучий і вмілий опір українців зупинив численні російські наступи, в тому числі на Київ, та звільнив Сумську і Чернігівську області, а також частини Харківської, Миколаївської і Херсонської областей, які були тимчасово захоплені російськими окупантами.

Відео дня

"Українські війська відвоювали ініціативу та проводять контрнаступальні операції вздовж більшої частини фронту тоді, як російські війська майже повністю зосереджені на спробах утримати українські землі, які вони все ще контролюють", - зазначили аналітики.

Крім того, в ISW зазначили, що завдяки допомозі західних партнерів Україна забезпечила свою незалежність, однак перед нею стоїть завдання звільнення стратегічно важливих територій, які все ще перебувають під російським контролем.

Війна в Україні: новини

В даний час російські окупанти зосереджені на тому, щоб стримати український контрнаступ. Проте в них нічого не виходить. Навіть на найважчих напрямках фронту ЗСУ вдається бити ворога. Як повідомили у Генштабі, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. 

Вас також можуть зацікавити новини: