ЗСУ щодня завдають ударів по росіянах / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Авіація Сил оборони України за 8 липня завдала сім ударів по районах зосередження особового складу російських військ.

Також, як повідомляє Генштаб ЗСУ, підрозділи ракетних військ і артилерії за добу вразили 11 російських артилерійських засобів на вогневих позиціях, один склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони (ППО) росіян та дві станції радіоелектронної боротьби РФ.

Тим часом російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши зенітні керовані ракети з ЗРК С-300 та іранські ударні БПЛА Shahed. Крім того, росіяни здійснили 34 авіаційних удари, 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Відео дня

"Ймовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - попередили в Генштабі.

Втрати Росії в Україні на 8 липня

Як писав УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо складено 233 440 осіб. За останні українські бійці ліквідували 630 російських окупантів.

За даними росЗМІ, на початку контрнаступу ЗСУ втрати Росії в офіцерському складі різко підскочили. Так, з 4 червня на території України загинув щонайменше один генерал, два полковники та три підполковники російських збройних сил, а також ще 12 офіцерів.

Вас також можуть зацікавити новини: