Роман Світан прикинув терміни, за скільки часу РФ може наростити авіафлот винищувачів / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Військовий експерт Роман Світан назвав приблизні терміни, за скільки часу Росія знову наробить нових винищувачів для вбивств українців.

За майже два роки "великої" війни ворог втратив чимало одиниць бойової техніки. Зокрема, винищувачів Су-30 та бомбардувальників Су-24. Не секрет, що на фронті наступ піхоти ворог підтримує ударами авіації. Але, за словами Світана, РФ так і не вдалося відновити жодної позиції.

"Росія не відновила жодної позиції з тих, що вона мала перед широкомасштабним вторгненням, і не відновить в найближчі 2-3 роки. Просто не встигне", - сказав він в інтерв'ю Obozrevatel

Відео дня

За словами Світана, після серії показових ударів по авіафлоту РФ, окупанти сховали техніку і застосовують її з обережністю. Водночас збиток, який встигла завдати Україна, вже серйозний. 

Для відновлення колишньої сили ворогові потрібно мінімум 5 років, тому виробництва нових літаків з боку РФ Україна поки "не боїться". 

"Ми познущалися з них досить серйозно, тому відновлювати загальну кількість бортів їм треба буде років п'ять. Так що для нас і в цьому великих проблем немає", - вказав Світан. 

ЗСУ знищили бомбардувальник Су-24М над Чорним морем

5 грудня до втрат авіації РФ додався бомбардувальник Су-24М. ЗСУ ліквідували літак над Чорним морем, в районі острова Зміїний.

Бомбардувальник намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одеської області, рухаючись під прикриттям винищувача Су-30СМ. Але за підсумком зазнав вимушеної аварії. 

Вас також можуть зацікавити новини: