У розвідці оцінили ймовірність нового вторгнення в Україну з території Білорусі

Українська розвідка стежить за тим, що відбувається на території Білорусі.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк заявив, що, за даними української воєнної розвідки, ймовірність нового вторгнення російських окупантів із території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою. 

"Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території білорусі ознак створення ударного угруповання. російська армія в білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій", – зазначив представник ГУР МО України в коментарі "Радіо Свобода". 

За його словами, українська розвідка стежить за тим, що відбувається на території Білорусі, оскільки там є російські військові. 

"Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено", – наголосив Черняк. 

Загроза вторгнення з Білорусі: що відбувається в країні

У Білорусі 16 січня стартували спільні з Росією льотно-тактичні навчанняавіаційних підрозділів Збройних сил, що входять до складу авіаційного компонента "регіонального угруповання військ".

У Генштабі ВСУ повідомили, що під виглядом проведення спільного російсько-білоруського навчання ворог посилив своє бойове авіаційне угруповання на території Білорусі. З огляду на це, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору Білорусі.

Народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко заявив, що російський дипломатичний напрямок та особисто президент РФ Володимир Путін працюють над тим, щоб втягнути Білорусь у війну проти України. Чи погодиться на це самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, стане відомо вже навесні. 

Вас також можуть зацікавити новини: