Длігач зазначив, що спочатку ЗСУ отримали NLAW і Stinger / колаж УНІАН, фото Генеральний штаб ЗСУ, скріншот

Захід все розуміє, але все одно стимулює нас вести війну по-старому. Таку думку висловив доктор економічних наук, гендиректор Advanter Group Андрій Длігач в ефірі проекту "Тема з Мосейчук".

"Захід стимулює вести нас війну по-старому. Чому ми отримали NLAW і Stinger, а не відразу F-16 і Patriot та інше для того, щоб не допустити артилерійську війну і перетворення людей в ключовий ресурс? Чому ми досі говоримо про бронетехніку як про ключовий елемент?"- зазначив він.

За словами Длігача, Україна технологічно точно могла виробляти і безпілотники, і "з таким, як у нас, потенціалом і технологіями ракетної техніки ми могли бути набагато краще підготовлені".

"Але вони (держпрограми) були хронічно недофінансовані. Держпрограми були, а грошей не було", - додав він.

Війна в Україні - постачання нової зброї

27 Грудня видання Newsweek з посиланням на джерело в уряді США повідомило, що американські винищувачі F-16, ймовірно, вже в Україні, але в Повітряних силах цю інформацію спростували.

В рамках програми інтеграції багатоцільового літака F-16 в систему Сил оборони України провела оцінку аеродромів і зараз здійснює підготовку і захист відповідної інфраструктури, щоб прийняти Західні винищувачі. 

Вас також можуть зацікавити новини: