Скільки ще доведеться воювати з РФ - ніхто не знає, сказав експерт / фото Генштаб ЗСУ

Ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман прогнозує довготривалу війну Росії проти України.

Аналітик пояснив для телеканалу Еспресо, що війна на виснаження не є вигідною ніколи й нікому, але в цьому випадку більше не вигідна Україні, ніж Росії.

"Росіяни, з одного боку, не планували таку довгу війну, але після того як Київ за три дні не стався, після відступу з Харківської області, з Херсонщини, якщо подивитися, становище Росії на фронті не настільки й погане: немає руйнування фронту, немає руйнування російської армії, російської державності, ворог не біля воріт Москви – більш-менш воювати можна, звідси всі ці плани гри вдовгу", - сказав експерт.

Відео дня

За словами Гендельмана, війна РФ проти України дійсно перетворюється на ірано-іракську.

"Владою РФ озвучено плани війни до 2026 року про нарощування збройних сил. Бачимо розгортання військової промисловості, озвучено цифри збільшення воєнних видатків. Дійсно, Росія входить у довгу війну на виснаження з кращих позицій, ніж Україна. Навіть обстріли стосуються лише кількох прикордонних областей, вглиб Росії ніхто не залітає", - додав аналітик.

Коли закінчиться війна в Україні - інші прогнози

Як писав УНІАН, військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі і військовий льотчик-інструктор Роман Світан впевнений, що розв'язана Росією війна проти України закінчиться у 2024 році.

Старший аналітик української громадської організації "Повернись живим" Микола Бєлєсков вважає, що війна може бути довготривалою і окупанти будуть виснажувати Україну всіма доступними способами.

А полковник ЗСУ Олег Жданов припустив, що у захисників України є шанс завершити гарячу фазу війни до кінця 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: