Скільки ще доведеться воювати з РФ - ніхто не знає, сказав експерт / фото УНІАН

В Україні багато хто робить помилку, коли вважає, що, якщо ворог не здатен щось зробити, то це означає, що ми можемо, і навпаки. 

Як заявив науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень та старший аналітик української громадської організації "Повернись живим" Микола Бєлєсков для "24 каналу", рашисти могли обрати підхід повільного виснаження України.

За його словами, план росіян - окупувати частину території, а на решті – не давати змогу нормально жити. Відлякувати інвесторів, заважати біженцям повертатися, і дивитися, що станеться з такою державою через 5 – 7 – 10 років.

Відео дня

"Не хочу бути песимістом, але у нас є певна асиметрія. Бойові дії йдуть на нашій території. Оскільки ми воюємо з ядерною державою, отримати зелене світло від партнерів на проведення операцій у Росії, неможливо. Звісно, ми самостійно розвиваємо певні спроможності, але чи буде цього достатньо, аби змусити Москву відмовитися від агресії, я не знаю. Тому виходить така ситуація, що у рашистів є можливість створювати нам проблеми навіть без активних бойових дій, навіть без проведення стратегічних наступальних операцій, реалізовувати стратегію повільного перетворення України на failed state, на жаль", - сказав Бєлєсков.

Скільки триватиме війна: прогнози

Нагадаємо, у серпні віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук закликала українців бути готовими до того, що повномасштабна війна триватиме довго та не закінчиться до кінця 2023 року або наступної весни.

Водночас голова української розвідки Кирило Буданов вважає, що війна з Росією не триватиме дуже довго, тому що російські загарбники фізично цього не потягнуть.

Вас також можуть зацікавити новини: