Залужний назвав свого головного візаві в російському Генштабі / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Українське командування має поважати начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова як воєнного противника хоча б до моменту нашої перемоги. Про це заявив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний в інтерв'ю Дмитру Комарову.

На думку українського генерала, Герасимова слід поважати, щоб домогтися перемоги над Росією. 

"Мені цікава його думка як військового. Його не можна недооцінювати. Він сильний, підступний і непередбачуваний. Одним словом — це сильний ворог, якого ми військові повинні поважати", - сказав командувач ЗСУ.

Відео дня

Залужний зазначив, що Герасимов – єдиний російський воєначальник, якого кого він постійно читає.

Хто такий Валерій Герасимов

Герасимов займає посаду начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації і за сумісництвом першого заступника Міністра оборони РФ вже більше 10 років. 

Свою військову кар'єру Герасимов починав ще за СРСР. А в путінську епоху він прославився, як автор стратегії "гібридної війни", яку Росія розв'язала проти України. 

Однак в класичній війні Герасимов виявився не такий вправний, як в гібридній. Згідно з оцінкою, яку дала британська розвідка, саме Герасимов склав план із захоплення Донбасу після провалу початкового бліцкригу 2022 року. Цей план провалився.

Вас також можуть зацікавити новини: